KUCHNIA EUROPEJSKA
W menu znajdziesz zarówno niewielkie dania w formie przekąsek lub przystawek ale również zupy, dania główne i desery inspirowane kuchnią polską i europejską. Zimą będą to dania bardziej treściwe, rozgrzewające a latem lekkie i orzeźwiające. Zawsze z dodatkami sezonowymi, często przygotowywanymi na miejscu przez naszych kucharzy.
PRZYSTAWKI
TATAR WOŁOWY (100g mięso) 37,-
ogórek kiszony, cebula, marynowane pieczarki, żółtko, musztarda francuska, majonez szczypiorkowy, chips z bagietki, pieczywo
FETA ZAPIEKANA Z POMIDORKAMI CHERRY (100g) 28,-
tymianek, oliwa extra virgin, szpinak, pieczywo, palony pieprz
KREWETKI TYGRYSIE 6 szt. 41,-
sos winno-maślany, chilli, cebula, czosnek, natka pietruszki, pieczywo
PRZEKĄSKI DO PIWA
DESKA SERÓW Z MIODEM TRUFLOWYM 59,-
sery: lazur, camembert, podpuszczkowy, gzik, paluchy z ciasta francuskiego, orzechy ziemne, pieczywo
DESKA MIĘS Z KONFITURĄ Z CEBULI 59,-
mięso: kiełbasa polska, wędzona ogonówka, kiełbasa z czosnkiem niedźwiedzim, kiełbaski bydgoskie, ogórek kiszony, pieczywo, chipsy z pieczywa
ZUPY
ROSÓŁ Z GĘSI (200ml) 17,-
kluski lane, marchewka, pietruszka
KREM Z PIETRUSZKI I SELERA (250ml) 22,-
oliwa z chorizo, jarmuż, dla chętnych opcja ze skwarkami
Sałatki
SAŁATKA CEZAR Z KURCZAKIEM (150g mięso) 37,-
sałata rzymska, parmezan, sos Cezar, grzanki, czerwona cebula, bekon
SAŁATKA GRECKA 35,-
oliwki, pomidor, ogórek, czerwona cebula, ser a’la Feta
Dania Główne
STEK Z KALAFIORA (300g) 35,-
palone masło (możliwa wersja wegańska bez masła), roszponka, tahini, orzechy, grzanki
MULE W SOSIE WINNO-ŚMIETANOWYM (400g mięso) 48,-
cebula, chilli, czosnek, natka pietruszki, pieczywo
BURGER Z WOLNO PIECZONEJ KARKÓWKI (200g mięso) 49,-
sałata Colesław z czerwonej kapusty, roszponka, frytki, sos z pikli
ŻEBERKA BBQ PIECZONE W NASZYM PIWIE MIODOWYM (350g mięso) 49,-
ziemniaki z twarogiem, surówka z ogórka kiszonego
MEGA ŻEBERKA BBQ PIECZONE W NASZYM PIWIE MIODOWYM
(500g mięso) 68,-
ziemniaki z twarogiem, surówka z ogórka kiszonego
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA (190g mięso) 54,-
puree z ziemniaków, pieczony korzeń pietruszki z tymiankiem,
Pak choi, sos burgundzki
POLĘDWICA Z DORSZA W SOSIE ESTRAGONOWYM (180g mięso) 58,-
ziemniaki smażone z czosnkiem, szpinak z pomidorkami cherry
STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ (210g mięso) 97,-
frytki stekowe, sałatka Colesław, demi glace
Desery
LODY ZE ŚWIEŻYMI OWOCAMI I BITĄ ŚMIETANĄ 18,-
kruszonka z biszkoptów, mięta
ETON MESS 21,-
beza, bita śmiatana, konfitura z wiśni
BROWNIE 23,-
karmel z solonymi orzechami