KUCHNIA EUROPEJSKA

W menu znajdziesz zarówno niewielkie dania w formie przekąsek lub przystawek ale również zupy, dania główne i desery inspirowane kuchnią polską i europejską. Zimą będą to dania bardziej treściwe, rozgrzewające a latem lekkie i orzeźwiające. Zawsze z dodatkami sezonowymi, często przygotowywanymi na miejscu przez naszych kucharzy.

PRZYSTAWKI

 

TATAR WOŁOWY (100g mięso)     37,-

ogórek kiszony, cebula, marynowane pieczarki, żółtko, musztarda francuska, majonez szczypiorkowy, chips z bagietki, pieczywo

 

FETA ZAPIEKANA Z POMIDORKAMI CHERRY  (100g)        28,-

tymianek, oliwa extra virgin, szpinak, pieczywo, palony pieprz

 

KREWETKI TYGRYSIE  6 szt.   41,-

sos winno-maślany, chilli, cebula, czosnek, natka pietruszki, pieczywo

PRZEKĄSKI DO PIWA

 

DESKA SERÓW Z MIODEM TRUFLOWYM        59,-

sery: lazur, camembert, podpuszczkowy, gzik, paluchy z ciasta francuskiego, orzechy ziemne, pieczywo

DESKA MIĘS Z KONFITURĄ Z CEBULI     59,-

mięso: kiełbasa polska, wędzona ogonówka, kiełbasa z czosnkiem niedźwiedzim, kiełbaski bydgoskie, ogórek kiszony, pieczywo, chipsy z pieczywa

ZUPY

 

ROSÓŁ Z GĘSI  (200ml)   17,-

kluski lane, marchewka, pietruszka

 

KREM Z PIETRUSZKI I SELERA (250ml)      22,-

oliwa z chorizo, jarmuż, dla chętnych opcja ze skwarkami

Sałatki

 

SAŁATKA CEZAR Z KURCZAKIEM (150g mięso)    37,-

sałata rzymska, parmezan, sos Cezar, grzanki, czerwona cebula, bekon

 

SAŁATKA GRECKA          35,-

oliwki, pomidor, ogórek, czerwona cebula, ser a’la Feta

Dania Główne

 

STEK Z KALAFIORA (300g)          35,-

palone masło (możliwa wersja wegańska bez masła), roszponka, tahini, orzechy, grzanki

 

MULE W SOSIE WINNO-ŚMIETANOWYM (400g mięso)   48,-

cebula, chilli, czosnek, natka pietruszki, pieczywo

 

BURGER Z WOLNO PIECZONEJ KARKÓWKI (200g mięso)   49,-

sałata Colesław z czerwonej kapusty, roszponka, frytki, sos z pikli

 

ŻEBERKA BBQ PIECZONE W NASZYM PIWIE MIODOWYM (350g mięso)   49,-

ziemniaki z twarogiem, surówka z ogórka kiszonego

 

MEGA ŻEBERKA BBQ PIECZONE W NASZYM PIWIE MIODOWYM

(500g mięso)   68,-

ziemniaki z twarogiem, surówka z ogórka kiszonego

 

POLĘDWICZKA WIEPRZOWA (190g mięso)   54,-

puree z ziemniaków, pieczony korzeń pietruszki z tymiankiem,

Pak choi, sos burgundzki

 

POLĘDWICA Z DORSZA W SOSIE ESTRAGONOWYM  (180g mięso)   58,-

ziemniaki smażone z czosnkiem, szpinak z pomidorkami cherry

 

STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ  (210g mięso)   97,-

frytki stekowe, sałatka Colesław, demi glace

Desery

 

LODY ZE ŚWIEŻYMI OWOCAMI I BITĄ ŚMIETANĄ   18,-

kruszonka z biszkoptów, mięta

ETON MESS    21,-

beza, bita śmiatana, konfitura z wiśni

BROWNIE   23,-

karmel z solonymi orzechami