KUCHNIA INDYJSKA

Dla miłośników smaków orientalnych nasi nepalscy kucharze przygotowują dania kuchni indyjskiej oraz inspirowane tą kuchnią, pełne oryginalnych smaków i aromatów. Ta kuchnia, pełna kolorów, przepełniona bogactwem smaków jest również niezwykle sycąca i ma od początku działalności lokalu wielu stałych fanów, którzy wracają do nas specjalnie dla tych doznań.

Przystawki

 

DESKA PRZEKĄSEK INDYJSKICH   59,-

smażone skrzydełka, Jerra Papad, kalafior pakora, ryba pakora, kurczak tandoor, zestaw trzech tradycyjnych sosów

 

KALAFIOR PAKORA 200g          26,-

smażone różyczki kalafiora panierowane w mące z ciecierzycy, podane z sosem miętowym

 

KREWETKI PAKORA 6 szt.   42,-

smażone krewetki panierowane w mące z ciecierzycy, podane z sosem miętowym

 

SAMOSA  2 szt. 280g          24,-

kruche indyjskie pierożki o charakterystycznym stożkowatym kształcie z nadzieniem warzywnym, smażone na głębokim oleju, podane z sosem z tamaryndowca

 

JERRA PAPAD  3 szt.  19,-

chipsy przygotowane z mąki z ciecierzycy z dodatkiem kuminu, podane z sosem mango

 

Zupy

 

Z SOCZEWICY        21,-

POMIDOROWA Z GRZANKĄ CZOSNKOWĄ        19,-

Sałatki

 

INDYJSKA SAŁATKA Z KURCZAKIEM, Z DODATKIEM SOSU MANGO   37,-

sałata lodowa, pomidory, ogórek, cebula, sos jogurtowo-miętowy

 

Desery

 

KULFI   21,-

pucharek indyjskich lodów o smaku mango, migdałów, pistacji i szafranu

 

SOAN PAPADI   22,-

oryginalna, delikatna i krucha indyjska chałwa