KUCHNIA INDYJSKA
Dla miłośników smaków orientalnych nasi nepalscy kucharze przygotowują dania kuchni indyjskiej oraz inspirowane tą kuchnią, pełne oryginalnych smaków i aromatów. Ta kuchnia, pełna kolorów, przepełniona bogactwem smaków jest również niezwykle sycąca i ma od początku działalności lokalu wielu stałych fanów, którzy wracają do nas specjalnie dla tych doznań.
Przystawki
DESKA PRZEKĄSEK INDYJSKICH 59,-
smażone skrzydełka, Jerra Papad, kalafior pakora, ryba pakora, kurczak tandoor, zestaw trzech tradycyjnych sosów
KALAFIOR PAKORA 200g 26,-
smażone różyczki kalafiora panierowane w mące z ciecierzycy, podane z sosem miętowym
KREWETKI PAKORA 6 szt. 42,-
smażone krewetki panierowane w mące z ciecierzycy, podane z sosem miętowym
SAMOSA 2 szt. 280g 24,-
kruche indyjskie pierożki o charakterystycznym stożkowatym kształcie z nadzieniem warzywnym, smażone na głębokim oleju, podane z sosem z tamaryndowca
JERRA PAPAD 3 szt. 19,-
chipsy przygotowane z mąki z ciecierzycy z dodatkiem kuminu, podane z sosem mango
Zupy
Z SOCZEWICY 21,-
POMIDOROWA Z GRZANKĄ CZOSNKOWĄ 19,-
Sałatki
INDYJSKA SAŁATKA Z KURCZAKIEM, Z DODATKIEM SOSU MANGO 37,-
sałata lodowa, pomidory, ogórek, cebula, sos jogurtowo-miętowy
Desery
KULFI 21,-
pucharek indyjskich lodów o smaku mango, migdałów, pistacji i szafranu
SOAN PAPADI 22,-
oryginalna, delikatna i krucha indyjska chałwa